След поредица от грешни и неверни твърдения, изговорени в медиите от кандидата на ГЕРБ Мария Илиева, кметът на район Младост арх. Румен Русев, който към момента е кандидат от ПП АТАКА, кани претендента на ГЕРБ на открит дебат за бъдещето на района, предават от пресцентъра на АТАКА.

Мария Илиева беше кандидат на ГЕРБ и на частичните избори през 2016 г., когато ги изгуби още на първи тур.

“Разговорът за бъдещето на Младост върви в посока на много обещания без ясен план за тяхното изпълнение. Чета в медиите как други кандидати си приписват заслугите на решените от мен казуси в района. Последният такъв беше за застрояването на пет междублокови пространства.

Това ме изумява, тъй като лично съм внесъл доклада в Столичен общински съвет.

Гражданите на Младост заслужават да излезем пред тях очи в очи. За мен това е лесно, защото всеки ден съм сред тях като кмет вече почти 2 години”, заяви арх. Русев.
 
Той отправи покана към кандидата на най-голямата партия да представи своята програма, но не само като списък от обещания, а с изпълнението стъпка по стъпка, като заяви готовност самият той да опише в детайли пред жителите на района следващите си действия.  
 
Арх. Румен Русев изпълнява длъжността кмет на район на Младост почти две години, като беше назначен от Столична община, когато всички останали политически партии абдикираха. Той успокои напрежението, внесе ред в администрацията и реши 5 от най-скандалните казуси с терени между блоковете.
 
Младост е кварталът, разтърсван от най-големите скандали в София за последните четири години. Само за последния мандат бяха сменени 3 районни кмета.
Арх. Русев призова многократно да се спрат експериментите с управлението на района, защото от това страдат най-вече жителите на Младост.