"Маските паднаха. Тези, които твърдят, че носят промяната от лошо към по-лошо и тези, които уж носят демокрацията ги няма съзнателно в залата, за да не минат машините“.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Повод за изказването му е неприетото предложение от страна на Движението да се въведат сканиращи машини за броене на вота.

Йордан Цонев с първи коментар пред БЛИЦ за бюлетините!

Според предвидените предложения се гласува на хартиена бюлетина, която се сканира от машина, вотът се отчита и подписва от комисията. По този начин от ДПС изтъкнаха, че няма да има невалидни бюлетини или сгрешени протоколи, както и ръчно броене.

За същите машини се обявиха от ДБ и ПП, но когато трябваше да гласуват те обявиха на трибунка в НС, че повече няма да влизат в зала.

От последните минути! 124 депутати взеха ключово решение за България!

„Видя се кой е за машинно гласуване, честни и прозрачни избори, без да има притеснения и недействителни гласове, както и сгрешени протоколи“, заяви още Карадайъ, като подчерта, че със сканиращите устройства няма да има машинации и фалшификации, каквито се видяха и показаха, че се правят с настоящите машини за гласуване.

„Ето ги лицемерите, които се появяват когато вече е късно. Те са за фалшификацията, която показваме от тази трибуна“, заяви лидерът на ДПС когато в пленарна зала започнаха да влизат депутатите от ПП и ДБ, които решиха все пак да се върнат на работното си място.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук