Премиерът Бойко Борисов се ядоса сериозно на водещата от bTV Цветанка Ризова. Министър-председателят за пореден път се наложи да обяснява защо Иван Гешев е бил номиниран за главен прокурор.

„Това са двама души, които мислят сходно и имат еднакви представи”, каза Ризова.

„Кой мисли сходно, познавате ли ги? Кой ваш редактор ги познава, че да каже, че мислят сходно? Целта им е не да са добри хора, а да вкарат престъпниците в затвора”, отсече Борисов.

Той попита водещата защо преди време е водела предаване в Нова телевизия, а след това се е преместила в bTV. „Собствениците им еднакво ли мислят? Трябва ли, като сте били в едната телевизия, да не бъдете в друга?

Цацаров и Гешев са много са различни. Цацаров е много начетен човек и в диспут ще победи всеки опонент.

Гешев е израснал в оперативната работа. Убеден съм, че ще има много повече успехи и добра работа с МВР и ДАНС, защото има оперативно мислене.

Сотир Цацаров бе съдия, гледа нещата от всички страни и съди. МВР и прокуратурата трябва да съберат доказателствата бързо и да вкарат обвиняемия в съда”, посочи премиерът.

„Подкрепих най-много Лозан Панов навремето. Нямаше да стане съдия, ако не бях аз. С парламентарните си групи, с начина, по който се избират във Висшия съвет. Панов идваше често при мен. Аз му казах, че ще го подкрепя.

Аз не съм лицемер. Представете си, че конкурентът на Гешев бе Данаил Кирилов. Ако не беше избран Гешев, а Данаил Кирилов, щяхте да ме питате защо е той. От член на ГЕРБ стана главен прокурор.

Кой да сложа на този пост, Мая Манолова ли? Само тази глупост не бях направил, да я направя главен прокурор”, каза той.

„За мен най-добрият бе Емил Радев, но той е евродепутат от ГЕРБ. Срещнах се с много хора. Няма по-добри. Има по-мързеливи! Мързи ги.

Това ли ще ни е предаването: Тази тема съм я говорил много пъти!”, ядоса се той.

„Искаха да направим Христо Иванов или негов човек главен прокурор. Омръзна ми на мой гръб да заемат постове и после да слушам глупостите му”, отсече премиерът.

Според него президентът Румен Радев също одобрява избора на Иван Гешев за главен прокурор. Но го върнал, защото нямало как иначе да влезе в новините.

„Братът на Гешев е сред охранителите му. Как се прегръщаха и целуваха, когато го покани в президентството”, припомни Борисов.

Водещата остана много учудена от думите му, защото явно не бе информирала, че братът на новия главен прокурор е толкова близо до президента.