"Гласуване с машини ще има само в секциите с над 300 избиратели, с една машина ще гласуват до 200 души, трябват ни около 20 000 машини. Две фирми отговарят на нашите изисквания. По 3200 евро са машините от едната фирма, 2400-500 долара втората", с тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо" по Канал 3 проф. Михаил Константинов, математик и председател на "Информационно обслужване".
 
"Между 70 и 120 млн. трябват за машини. В Европа никой не гласува с машини освен Брюксел и няколко села наоколо. Ще си купите ли червило, което се използва под 1 % от хората, а който го е използвал, го е изхвърлил? Всички европейски страни ги изхвърлиха", обясни той.
 
"Холандия ги изхвърли защото няма тайна на вота, лесно е да се запиши отстрани, всяка машина е абсолютно манипулируема. Ако сключим договор трябва да бъде осигурена логистиката, чужденци да ни правят изборите, това е недопустимо. На предните евроизбори данните за 6,3 млн. българи попаднаха в чужденците. Нямаме специалисти, които да обслужват тези машини", сподели математикът.
 
"Комбинираното гласуване е защото може да се скапе техниката и около 1/3 от българите не са докосвали компютър, предимно по-възрастните. Ако лишим дори и 1 българин от право на глас, защото не може да се справи с компютър, сме нарушили тежко Конституцията. ¼ избраха машината на предните избори. Хората още не ѝ се доверяват", заяви проф. Константинов.
 
"Много съжалявам, че шефът на ЦИК подаде оставка, много добър специалист е. Ще ги окрадат машините, ще ги оставят по мазетата в областните центрове.

Всички, които искат машини да отговорят кой ще отговаря за тях. Тези, които твърдят, че те са ключът към честни избори да кажат къде ще ги държат? Целта на 48-часовото гласуване беше да гласуват първо възрастните, после младите, да не се смесват.

В Чехия по начало гласуват по два дни. Република Македония гласува 3 дни, Канада обсъжда двудневно гласуване. След като хората възразиха, правилно е да се премахне, ще дезинфекцираме екраните", коментира проф. Константинов.
 

 
"28 март е най-късната дата за избори по Конституция. При дистанционно гласуване тайна на вота няма и как да има – по пощата или по интернет е.  Думата „задължително” гласуване трябва да бъде премахната или запълнена със съдържание, „не подкрепям никого” беше създадено точно затова, но това идиотско квадратче трябва да се махне. Няма как да има нарушение без санкция", смята професорът.
 
"Поругаването на Св. Петка означава поругаване на храната и на вярата – недопустимо е. Повечето не знаят какво правят, но тези, които знаят, са престъпници", завърши професор Михаил Константинов.