ДАНС трябва да бъде оставена да си свърши работата, дори и заради свръх очакванията, с които е натоварена. Това заяви в Пловдив президентът Георги Първанов, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
На въпрос как ще коментира побоя над главния редактор на интернет изданието „Фрог нюз“ Огнян Стефанов, държавният глава отбеляза, че е необходимо да се проведе широк дебат за журналистиката, която обслужва властта, и тази, която обслужва сивия сектор.
„Ако всеки депутат, министър или представител на управляващите, вследствие на психозата която се създаде, получи правото да надникне в масивите на МВР и ДАНС и провери данни за себе си, то тогава къде отиват призивите за борба с престъпността и корупцията“, попита риторично Първанов по повод скандала с проверените от ДАНС разпечатки на телефонни разговори на депутати. Президентът изрази надежда, че случаят ще бъде скоро изяснен и, ако има превишаване на правомощия, виновните да понесат политическа, правна и професионална отговорност.
В Пловдив Георги Първанов откри 64-ия Международен технически панаир. В изложението се представят 3202 фирми от цял свят. Тази година страна партньор е Италия. /БЛИЦ