Само час продължи коалиционният съвет при премиера Бойко Борисов. След него лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпредседателят на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов обявиха, че управленската програма ще се изпълнява и коалицията е стабилна.

"Не зная дали БСП ще участва въобще в парламентарните избори, каза Цветанов по повод бойкота на социалистите. Аз съм провел разговор и с ДПС, и с БСП, подчерта той. "Това е част от политическата култура. Ще продължа да водя разговори и с ДПС, и с БСП", подчерта Цветанов.

От своя страна Каракачанов посочи, че не трябва да разчитат на БСП, които играят на варианта „иди ми, дойди ми“ и смятат, че през парламентаризма може да си правят предизборната кампания за евроизборите или за предстоящите местни избори.

„Коалиционният съвет не беше събиран от две-три седмици поради пътувания. Обсъдихме да съгласуваме законодателните си програми и да стегнем дисциплината“, коментира той. „Българският народ е изпратил всички народни представители в парламента да работят, ако БСП са решили да вървят по свой сценарий, това си е техен проблем“, посочи Красимир Каракачанов.

„Обсъдихме темите, които предстоят за тази седмица. Мога да потвърдя казаното от Волен Сидеров. Въпреки различията, които имаме по определени законопроекти или нюанси в други политически изяви, имаме ангажимент - формиране на мнозинство и подкрепа на правителството до края на мандата му“, заяви лидерът на ВМРО.

Припомняме,че вчера след среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изборните промени премиерът и лидер на партията Бойко Борисов обяви, че ще покани на среща коалиционните партньори. Очаква се осигуряването на кворума в Народното събрание да бъде обсъдено заради обявеното от БСП решение да напуснат парламента.

Позицията на социалистите засега остава непроменена въпреки внесеното в парламента от управляващите искане за законови промени, с които се очаква връщането на досегашния режим за преференциалното гласуване и нов избор на ЦИК. БСП настоява да бъдат изпълнени и другите им искания за Изборния кодекс.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!