Заместник-кметът по строителство с отнетите права преди минути е подал оставка. Това става ясно от публикация в профила на зам.-шефа на СОС Гоерги Георгиев от ГЕРБ. 

Ето какво още казва той:

"Има ли София кмет? Терзиев веднага трябва да излезе и да обясни какво се случва с екипа му.

За едни милион и половина граждани питам."

Става въпрос за Иван Матов, той е с ресор строителство. Той също е коментирал отказа си да заема повече длъжността в социалната мрежа.

Ето какво казва:

"Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си."

БЛИЦ припомня, че във вторник стана ясно, че кметът на София Васил Терзиев е отнел правото на Матов да възлага строителство. Това съобщи заместник-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев.

Иван Матов е строителен инженер от Техническия университет в Мюнхен с обмен в „Ecole Nationale des Ponts et Chaussées” в Париж и магистър по бизнес администрация от INSEAD във Франция и Сингапур. Той е възпитаник на Немската гимназия.

Иван Матов има опит в създаване на градове и инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране, проектиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на правителства, градове и на публичния сектор.

Работил е за строителния гигант Vinci и консултантската компания „McKinsey & Company”. Работил е по портфолио от проекти в Европа, Азия, Африка и Карибския басейн.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук