Новите депутати в 45-ия парламент видимо са били превъзбудени. Затова говори и еуфорията, която е царяла в пленарната зала. Това смята психилогът Росен Йорданов. Той коментира пред БТВ и мълчанието на политиците, от които се очаква водеща фигура. 

Йорданов вижда несигурност в мълчанието на Станислав Трифонов, лидерът на "Има такъв народ". Той допуска, че има и обърканост заради заболяването, с което политикът се сблъска - коронавируса. Aнализаторът вметна, че Трифонов дълго е говорил срещу съществуването на COVID-19.

"Това мълчание е по-скоро мълчанието на незнаещия за мен, защото отговорностите и очакванията към него и хората, които той обедини, са твърде високи. И не може, когато тези очаквания са на лице и ти си публична фигура от друго качество, да останеш мълчалив“, посочи Йорданов.

В същото време на откриването на 45-ия парламент Румен Радев е бил сговорчив до степен, че да се кара. 

По думите на Йорданов от трибуната тонът на държавния глава бил „нещо средно между Саруман от „Властелинът на пръстените“ и Брандо (Марлон Брандо, бел. ред.) в  "Кръстникът".

"През цялото време условията, които той (Радев, бел. ред.) поставяше, водеха до логичния извод, че те не трябва да създават или не могат да създадат коалиция", отбеляза още Росен Йорданов.