Случаят с арестувания кмет на Перущица от ДСБ Ради Минчев е поредното грозно активно мероприятие, съгласувано между БСП и ГЕРБ, както и с прокуратурата, която е обичайното политическо оръжие в тези ситуации. Това каза пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Има полицейско задържане за 24 часа, но няма обвинение от прокуратурата, само има камери и медии, изтъкна той.
 
Има обвинения от шефа на БСП в Перущица, които са услужливо публикувани в сайтовете на ГЕРБ, поясни Кънев. По думите му в жалбата става въпрос за килограми старо желязо.
 
Лидерът на ДСБ определи случилото се като „помиярска схема” в старта на кампанията за президентските избори. По думите му кандидатурата на Трайчо Трайков обърква редения мач между БСП и ГЕРБ.
 
Този казус ще приключи много бързо, защото няма нищо, и когато приключи, ще предложа Ради Минчев за областен председател на ДСБ в Пловдив, закани се Радан Кънев.
 
По въпроса със скандалната сделка с „царските конюшни” Радан Кънев заяви, че от месеци трима ключови министри на ГЕРБ – Румяна Бъчварова, Лиляна Павлова и Десислава Танева, са получили пълната документация. „И изведнъж точно в началото на кампанията се оказва, че тази пълна документация БСП я представят и ГЕРБ я научават”, подчерта Кънев.