Президентът Румен Радев изпълни заканата, която даде по-рано днес. За нея стана ясно по време на срещата му с депутатите от "Има такъв народ" (ИТН).

Тази сутрин от "Дондуков" 2 изненадващо обявиха, че именно на тях държавният глава ще даде третата папка за съставяне на нов кабинет. Мандатът Радев даде на Ивайло Вълчев, а той заяви, че ще задържат папката... за няколко секунди.

Така официално стана ясно, че България върви към предсрочни парламентарни избори. Преди това обаче Радев трябва да назначи служебен премиер и заяви, че още днес започва срещи с евентуалните кандидати, но изборът му е сведен само до 10 имена.

Сред тях и председателят на Народното събрание (НС). По-рано днес обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще направи всичко възможно Росен Желязков да не поеме поста.

Въпреки това преди минути парламентарният шеф бе забелязан да влиза на "Дондуков" 2.

"Президентът Румен Радев проведе среща с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, чийто пост е сред посочените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията във връзка с процедурата по назначаване на служебен министър-председател", съобщиха от президентството.

Румен Радев се срещна с Росен Желязков, Снимка: Пресцентър на Президентството

ОЧАВКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук