„Никой не е останал в историята с ревизии. Останали са в историята онези, които са строили. Важни са делата”.  Това заяви в предаването „Неделята на NOVA” Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Според него всяко правителство трябва да бъде ревизирано, както предишното, така и настоящото служебно.

Относно работата на Народното събрание, Чолаков заяви, че е „крайно време да спре този законодателен устрем, с който непрекъснато се променят закони”.

„Най-големият проблем пред чуждестранните инвеститори не е корупцията, а непрекъснато променящото се законодателство”, смята Чолаков.

Чолаков коментира и бурната изява на заместник-председателя на "Има такъв народ" в "Панорама". 

"Онзи ден гледах едно участие на политик от "Има такъв народ". Знаете ли какво си помислих: Какво ще кажете референдума пот 2016 година да се повтори. Да го проиграем пак.

Защото ИТН не беше доволен от резултатите в 45-ия парламент и направи всичко да го разпусне и да има втори път да се проиграе, белкем получат по-добри резултат. Всички други сили очакваха да създадат правителство, но те не създадоха правителство, защото не им хареса резултата. 

И ще правим избори, докато им хареса резултата. Цялата им политика се изгражда върху онзи референдум.

Върху тяхната заявка, че участват в политиката, за да изпълнят волята на суверена. Те не са и обещавали мажоритарен вот, но понеже суверена го е поискал, те ще участват в политиката докато не изпълнят волята на суверена.

Затова аз се замислих: Искате ли да проиграем отново референдума, защото ми се струва, че ако се направи със същите въпроси, днес българския народ, който му даде втори акъл, ще даде други отговори или въобще няма да участва", каза Чолаков. 

Шестте въпроса от онзи референдум взривяват държавата. Искам да знам кой е този мозък, който ги е измислил, защото с тяхното реализиране държавата ще прекрати съществуването си, категоричен бе бившият депутат от ГЕРБ.