"Бях от гражданската квота на ГЕРБ, но взех решение да стана член на партията". Това съобщи бившият външен министър Даниел Митов, избран за депутат от ГЕРБ/СДС, пред NOVA NEWS.

Той сподели, че е направил това защото партията се е изградила като най-голямата дясна партия в страната. Митов заяви, че до този момент не е имало разговори за министерски кресла, но партията трябва сериозно да се опита да състави правителство, но обръщане към БСП е невъзможно.

Той препоръча да не се изолира ГЕРБ, защото резултатът ще бъде кабинет от типа на "Орешарски" или "Беров". "На предизборни мантри не вярвам, необходимо е да се направи опит да се състави отговорно правителство, отстраняването на един човек не може да е политическа цел", каза Митов относно обединяване на останалите срещу ГЕРБ.

За него не е ясно точно каква партия е "Има такъв народ", за да може да се получи подкрепа на едно управление на тази организация, без да се изясни какви са идеите им.

Митов е убеден, че страната трябва да има управление и всички, които са получили значително доверие, имат отговорност да съставят правителство. "В този момент на пандемия страната не може да остане на автопилот", категоричен  Даниел Митов.

Относно служебно правителство, Митов заяви, че то не може да свърши кой знае какво, освен да подготви следващите избори, а ако бъде сформирано правителство от другите политически сили той е сигурен, че няма да има протести, свързани по някакъв начин с ГЕРБ