"Добре е, че президентът Румен Радев даде толкова рано своята заявка, тъй като по този начин той се заяви като явен опонент на правителството. Така президентската кампания започва още преди дори парламентарната", това коментира транспортния министър Росен Желязков.

"Радев търси извънпарламентарна подкрепа и обединяване на фрагменти по линията ляво - дясно, обединени от антипатията към правителството и ГЕРБ", допълни транспортният министър в телевизионно интервю.

"Малко като гадателка с карти Таро, малко вуду ми беше това политическо говорене. По-черни краски не съм чувал никога, все едно живеем в различни държави", посочи Желязков.

"В момента Бойко Борисов има ангажимент да доведе до победа партията на предстоящите парламентарни избори и до участието в състава на стабилен кабинет с или без ГЕРБ", посочи той.

"Държавата трябва да върви и да се развива. Ако ГЕРБ не съумее да получи подкрепа или да се коалира с традиционни коалиционни партньори, въпреки че опитите да се постави ГЕРБ в ъгъла са неуспешни. ГЕРБ може да намери партньори за управление", категоричен бе министърът Желязков.