Аз съм човек, който винаги търси грешките и проблема в себе си и в нас. Виждаме практически почти крайния резултат за ЕП. Тези внушения, които вървяха месеци наред, че АБВ са с 0,3 - 0,5 - 0,8 сигурно са демотивирали хората. Несериозно е да се твърди, че сме откраднали гласове от БСП. Не може да обиждаме сънародниците си, че не виждат къде е БСП в бюлетината. Това заяви лидерът на АБВ и "Коалиция за България" Румен Петков в ефира на Нова тв.

„Такива внушения мисля за непочтени и неаргументирани”, добави той.

„Не разбирам от социология, но преди един месец да обясняваш, че една партия вози с 2%, а сега да загуби с близо 10%, значи нещо не е наред. Когато говорим за такъв тип протестен вот трябва да сме наясно, че двуполюсният модел осакатява страната. Има много ниска избирателна активност и това се дължи на традиционните партии до голяма степен”, заяви Петков.

„Левицата не можа да убеди обществото, че може да е алтернатива с перспектива и с тежест. Нежеланието да се формира широк ляв субект, който да излезе на избори с мотивиращи аргументи и да покаже, че това е перспективен модел, остави голяма част от левите избирате вкъщи”, каза още социалистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!