Полицията трябва да си свърши работата, без ситуацията да се драматизира. Това каза в сутрешния блок на bTV политикът от АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков по повод отвличането на сина на собственика на една от големите автокъщи Адриан Златков.
Не мисля, че това отвличане ще бъде последвано от още похищения, добави той.

Той коментира и 100-те дни управление на кабинета "Борисов 3". Три месеца се колебаем между суджуците и НДК, три месеца в които има много силни фанфарни политики, но правителството няма законодателна програма. Когато властта има усещане за самодостатъчност, когато има усещане, че е свършила всичко, става опасно.

Като лъжем, че всичко е наред, това не прави нещата наред. Един палячо шета по плажа – това не е политика. Това е състояние, което се нуждае от спешната намеса на здравния министър проф. Николай Петров.

Тези акции говорят за нелепостта на правителство. Не е работа на министъра (вицепремиера Валери Симеонов - б.р.) да шета по кръчмите. Някой да е видял финансовия министър да тича с микрофон по кръчмите?

Това е нелепо и обидно за държавата. За тази работа си има институции, подчерта Петков. По думите му с одържавяването на военния завод "Дунарит" правителството иска да "яхне" оръжейния бизнес. Ако това е подходът, защо изгонихме Тодор Живков?

Да почнем и нефтения, и всякакъв друг бизнес – защо се играе на парче, каза още Румен Петков.