Държавата се сдоби в сряда вечерта с още един политико-информационен кръг. Тогава бившият вътрешен министър Румен Петков даде старт на новия клуб “Комисията”, съобщава в. “Труд”.
Целият екип на Петков наброява внушителните 33 топченгета. Между тях са генералите Валентин Петров, Красимир Петров, Веселин Петров, Кирил Войнов и Николай Николов, зам.-министрите (бивши и настоящи), Камен Пенков, Горан Йонов, Румен Андреев, Раиф Мустафа, Цонко Киров, бившият шеф на СДП ген. Румен Стоянов и заместникът му Стоян Велчев, началникът на баретите Георги Узунов, на инспектората Николай Спасов. Шефовете на ДОИ и ДОТИ Цветан Иванов и Жоро Стоицев, се събраха на една маса в култовия ведомствен ресторант “БМВ” на Лъвов мост, видя екип на “Труд”.
Специално за събитието от Брюксел пристигна и посланикът ни в ЕС Бойко Коцев. За първи път МВР отправя покана към ДАНС за общо мероприятие и агенцията се отзова със заместника си Иван Драшков и неколцина топагенти.
Поводите за тайната среща били три. Първият е желанието на Румен Петков да каже на хората си: “Момчета, с вас работихме честно и почтено, за мен бе чeст и привилегия, че бяхме заедно”. Вторият е повторната доцентура на доц. Камен Пенков, а за третия се погрижила съдбата - в същия ден в семейството му извисил глас още един внук от мъжки пол. “Толкова смях и закачки никога не е имало между нас. На тази маса има хора, които до вчера не можеха да дишат заедно и които работата смрази”, сподели един от зам.-министрите.
В дух на конструктивност ген. Румен Стоянов предложил да учредят кръг “Комисията”, който да засенчи и ДАНС, и кръга “Монтерей”. При гласуването само един се въздържал - Иван Драшков, с мотива, че ще иска мандат от шефа си. /БЛИЦ