Някой явно иска да влезем в Еврозоната през задния вход, както някои направиха в политиката. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Влизането в еврозоната не е вид надхитряване. Тази инфлация, която в момента ни спира за влизане в еврозоната се дължи на бивши управленски решения. Служебното правителство не може да компенсира липсата на политическа воля от партиите в предишния парламент, които отказаха да приемат законите, които трябва да осигурят пътя ни по-натам към Еврозоната", допълни още Радев.

"Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече прозрачност. Нека допълнително да не обезличаваме машинното гласуване”, каза пред журналисти президентът Румен Радев след решение на Комисията за броенето на хартиените и машинните гласове.

"В момента се полагат всички усилия да се намери най-доброто техническо и организационно решение за изборите. Не трябва да се насажда недоверие в изборите, защото и без това избирателната активност не е такава, каквато трябва да бъде", добави Радев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук