Протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории. Младото поколение ме изпълва с гордост и връща надеждата в родината. Това каза президентът Румен Радев в свое обръщение към нацията, но не отрони и дума за погромите и вандалщините в София, извършени по време на протестите.

Ето какво сподели по-нататък той: 

"Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на отечеството и самите вас. Той не е притежание на никой лидер и никоя партия, а на целия български народ. Това, което става днес по улиците е достояние на всички граждани, които отстояват днес своето бъдеще. Мобилизацията, която виждаме, е резултат именно на това тяхно усилие. Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията ни", продължи Радев.  

"Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста. Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани, и са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие. Никога народът ни не е бил по-единен в искането си за законност, в смелостта си да не бъде зрител на своя живот. Никога народът ни не е бил по-зрял в решителността си. 

Трябва да бъдем единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна. Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушение и интриги, само увеличават кризата. Доверието е загубено и това го виждате навсякъде по площадите. Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минават през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори. 

В този исторически за страната ни момент, не трябва да допускаме да се разпилява енергията за промяна. Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта", заключи президентът.