"Не нарушава конституцията, но за това трябва да се произнесе конституционен съд. Аз се позовавам на мнение на конституционалисти, които са вещи колкото професор Киров. Всеки има право да изкаже мнението си, но нека се позоваваме на институции". Това каза Румяна Коларова, секретар по връзки с гражданското общество на Росен Плевнелиев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
"Плевнелиев иска да се разграничи максимално от Първанов. Избраният президент Радев се е съветвал с юристи. Когато говори трябва да говори като политик, а не като юрист. Две служебни правителства от двама предаващи си властта президенти - това абсурд! Плевнелиев каза, че е готов във всеки един момент да назначи служебно правителство", коментира секретарката на президента.

"Безумна е самата идея. Президента обединява. Той не трябва ли да покаже, че има приемственост и надпартиен? Логиката на президентската институция изисква приемственост. Служебния кабинет го има само в балкански държави. Предаването на властта става само от правителство в оставка. Радев няма да прогледне след 22-ри, а преди това да бъде слаб. Държавник не се става като четеш буквалистки един закон", твърди Коларова.