Цвета Караянчмева нападна остро Корнелия Нинова и я обвини, че се меси в работата на новоизбрания президент Румен Радев. В предаването „Още от деня” по БНТ тя коментира евентуалното съставяне на служебно правителство и следващите избори.
„Надявам се Румен Радев да вземе отговорна позиция, да не слуша г-жа Нинова. Ако Плевнелиев назначи правителство, представяте ли колко ще се изговори. Добър вариант е и Румен Радев да подаде състав на правителството преди 22, за да може след това да не се заменят служебни министри. В крайна сметка това правителство, което е на Борисов, то ще си продължи до 22. Ако БСП и Радев иска това правителство да приключи мандата си, нека час по-скоро да поиска оставката му”, коментира Караянчева и декларира:
 
„Не правим правителство на всяка цена, не стоим във властта на всяка цена.”
 
Зам.-председателят на ГЕРБ разкри кога според нея ще са следващите избори: „Избори ще има, когато ги насрочи новият президент, който ще разпусне Народното събрание, но доколкото знам мнението на г-жа Корнелия Нинова, която говори от негово име, това ще е 26 март.”
 
По-рано днес Караянчева нападна и Румен Радев. Пред журналисти в парламента тя заяви: „Румен Радев дезертира от отговорността, която трябва да поеме като бъдещ президент.”
„Изключително отговорна е позицията на президента Росен Плевнелиев“, заяви тя. „Той дори е направил предложение на новоизбрания президент да получи от него кабинета и да назначи неговия кабинет“, заяви още Цвета Караянчева, като допълни, че съставянето на 2 служебни правителства би било изключително смешно и неразумно.