Двама политици с уж напълно различни политически възгледи за пред обществото бяха засечени от БЛИЦ да си шепнат на уше в идеалния център на София.
По-малко от месец преди старта на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори Георги Кадиев и Трайчо Трайков напрегнато обсъждаха важни за тях теми.

Припомняме, че левият политик Кадиев минава за свободен електрон в политиката, който се насочва като лъч само когато усети дъха на парите. Проваленият министър на енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов също не пропуска да защити интереса си.

БЛИЦ бе първата медия, която разкри с документ как министър Трайчо е осребрил с десетки хиляди евро явяването си като свидетел по делото срещу АЕЦ "Белене".

Въпреки противоположните си за пред хората идеи, Кадиев и Трайков са свързани с гарантираните лесни и бързи печалби от зелената ел. енергия. 

Трайчо Трайков нашумя като закрилник на определени фирми, а съпругата на Кадиев - Соня от години се бори за монопол в енергетиката.

Според медийни публикации контролираната от нея компания "Енерджи съплайн" е регистрирала над 200 млн. лева приходи за отрицателно време.

Нищо чудно по време на срещата Кадиев да е обяснявал на другарчето си възможностите, които неговата кметица в "Младост" Десислава Иванчева може да им отвори за бизнес.

В момента под юрисдикцията на блондинката попадат десетки новостроящи се сгради - все апетитни хапки, на които съпругата на Кадиев може да продава ток. А защо на трапезата да не бъде поканен и министър Трайчо.

Иначе и двамата минават за борци срещу корупцията в мига, в който видят телевизионни камери.

Не ми се иска да вярвам, че техният скрит девиз е "Корупция е всичко това, в което не участвам".

Ивайло КРАЧУНОВ