Това наименование е по-скоро на медиите. Така коментира в телевизионно интервю Иван Иванов, член на Националния съвет на БСП, новината, че от партията правят Паралелно правителство. Както БЛИЦ писа седемнадесет съвета с ресори като министерствата в кабинета "Борисов 3" ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова. Решението е взето от новия Национален съвет на партията.

"Мога да кажа, че там е кухнята на нашия алтернативен бюджет, когато сме в опозиция, и на нашите политики, когато, дай Боже, сме в управлението. Логично и нормално беше тези съвети да наблюдават работата на правителство", посочи той.

По думите на Иванов БСП не се е разцепила. 

"Това е погрешна трактовка, БСП показа, че може да бъде единна. Всички тези мантри паднаха след избора. Напускането на тези 6 души – те направиха едно политическо самоубийство с този ход. БСП пое един ясен курс за спечелване на изборите", заяви той.

По думите му позицията на БСП по отношение на Резолюцията на ЕП за България е била ясна. 
 

"Не Корнелия Нинова, а ГЕРБ изместиха фокуса на приетата резолюция на БСП. Основната тема бяха протестите, а след това се имплантираха темите за Истанбулската конвенция, които пък отпаднаха", коментира Иван Иванов. 

"Вчера приехме една позиция, в която разгледахме тази резолюция, като отчитаме за неприемливи текстовете за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“. Интерпретацията, която Елена прави не знам на какво се базира, но БСП е с ясна позиция", каза още той.