Утре се прибирам в България. Колегите в ЦИК работят. 13 членове от 15 са на работа. Тази командировка не е организирана в последния момент. Това заяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова пред ПИК на въпрос за случващото се в момента в сградата на Централната избирателна комисия.

Припомняме, че на фона на скандалите в Централната избирателна комисия, Нейкова и колежката и Росица Матева, говорител на ЦИК, отидоха командировка в Азербайджан.

"Аз съм председател, но решенията се взимат от всички членове. В момента колегите провеждат заседание. След като приключат, ще стане ясно как ще продължи работата на ЦИК", добави тя.

"ЦИК не би трябвало да се занимава и да разрешава вътрешнопартийни конфликти и спорове на която и да е партия”, каза още Нейкова.

"Не мога да кажа дали електронното заявление за регистрация е валидно. От вас чувам за него. Утре се прибирам в страната. Днес е първият ден за регистрация. Подписите на партиите се дават в ГРАО и когато се извърши проверка, тогава се извършва регистрацията.

Утре се прибирам и ще се включа в работата на комисията", добави председателят на ЦИК. Без отговор остана въпросът как може шефката на ЦИК да не знае, че ДПС-Ново начало е подала още снощи в 0:05 чака документи за регистрация. 10 часа по-късно Нейкова е в неведение какво става в комисията, която ръководи.