4 млрд. лева са разпределени от служебната власт, в последните дни, на пътноподдържащи фирми. Твърдението направи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Пред bTV бившият регионален министър Иван Шишков отрече да са раздавани пари на калпак.

Според Ивайло Мирчев в последните дни на служебния кабинет от участието в обществените поръчки за поддръжка на републиканската пътна мрежа са отстранени участници, които, „не трябва да ги спечелят“.

„Това не просто не е промяна спрямо начина, по който преди се раздаваха тези пари, но всъщност е влошаване, защото в рамките на служебния кабинет, за който отговорност носи президентът,  се случват нещата по начина, по който се случваха по времето на управлението на Борисов“, каза Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Бившият вече служебен регионален министър арх. Иван Шишков беше категоричен, че никой от повереното му ведомство не е подписвал договори, тъй като още текат процедури.

„Парите за пътища не са изхарчени, не са подписвани и включително договорите. Тези милиарди, за които говорите, са пари за ремонти в следващите три години. Даже съм поискал преди 10 дни от колегите от АПИ да направят анализ за това на какъв принцип са направени тези конкурси“, каза Шишков.

„Фактът, че в последните дни на управление, когато разбират вече, че не са на власт, отварят всички обществени поръчки за 4 млрд. лева, говори достатъчно за подхода, който е използван“, допълни Ивайло Мирчев.

„Служебното правителство нищо не е раздало. Договорите ще могат бъдат подписани от следващия министър, така че такова нещо няма“, каза още Иван Шишков.

Шишков заяви още, че е поискал на бюрото на своя наследник да бъде оставен анализ за състоянието на републиканската пътна мрежа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук