Режисьорът Нидал Алгафари, който отдавна е известен със своите леви убеждения, открито защити кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Бившият медиен стратег на БСП е искрено възмутен от грозните коментари по адрес на Цачева, свързани с външния й вид.
„С дълбоко съжаление чета просташките коментари относно кандидатурата на госпожа Цачева”, написа публично във Фейсбук Нидал Алгафари.
„Повечето са от мъже, които не харесват външността на госпожа Цачева, а не поглеждат какво спи до тях в леглото им. Това ми показва, че тези комплексирани мъже са объркали терена. Това не е "Мис мокра тениска" или конкурс за "Плеймейтки". Много от коментарите са за това, че някой щял да ни псува на майка и сега щели да премълчат. Нека се замислят тези, изтъкани от глупав сексизъм, мъже, какво са успели те да постигнат в живота си. Май само да ги ругаят на майка и когато могат, да отвърнат, когато не могат – да подвиват опашки”, продължава постът му, пише "Флагман".

„Още по обидно е, когато жени пък не приемат външният вид на дадена жена, а самите те явно не са се поглеждали в огледалата. Даже и да са видели нещо по-красиво там, явно нямат огледало, с което да видят душите си.

Аз пък се радвам, че тази жена има смелост да се кандидатира, знанието да го направи и ѝ пожелавам да има успех.
Дано поне по това стигнем Пакистан, Индия и Велика Британия”, завършва Нидал Алгафари.