Лидерът на "Атака" Волен Сидеров сподели силни думи по повод днешния Разпети петък.

Вижте какво написа във Фейсбук националистът:

Разпети Петък

Поне в тия три дни да мислим за Господа, а не за себе си!

Въпреки евтините журналистически сравнения, политическите страсти нямат нищо общо със страстите Христови и Страстната седмица. При политическите страсти става дума за амбиции, стремеж към властване над други хора без истинска грижа за тях, отмъщение и злоба към досега властвалите и евентуална лична финансова изгода от присъствието във властта – да не забравяме, че едни безвъзмездни 12 млрд. евро чакат да да бъдат усвоени. И от изпълнителната власт зависи дали в полза на обществото или в полза на шепа приближени олигарси.

Всички изброени дотук страсти са греховни и водят до погубване на душата, ако няма покаяние. Страстите (страданията) на Христос са обратното – те измиват нашите грехове и ни дават шанс да се приближим до Него. Те са животоспасяващи, не пагубни.

В последните изборни и следизборни дни чухме много хули и проклятия спрямо досега управлявалите. Има много критики към тях и с основание. Често обаче четем от коментаторите изтърканото клише, че народът имал такива управници, каквито заслужавал. Не е вярно!

Всяка власт идва с Божие допущение (виж Послание на Св. Ап. Павел до римляни, гл 13) и има скрит смисъл. Ако го разгадаем - израстваме. Какъв е скритият смисъл например да има недостойни или крадливи управници.

Много просто – за да ни отвратят с безобразните си действия от материалния свят и да се подготвим духовно за вечния. Да ни отдалечат с лошото си поведение от измамните мисли, че можем да очакваме от властта да ни реши най-важния проблем – спасението на душите ни. Не може. Само ние самите можем със свободната си воля.

Тогава? Какво чакаме от властите? Да бъдат Богоподобни? Такива няма. Но все пак може да се надяваме на по-добри от сегашните управници, ако и ние самите ставаме по-добри. Върху това си струва да помислим, обърнати към себе си на Разпети Петък. А не суеверно да смятаме, че като пролазим под маса и всичко се подрежда.

Имаме време – три дни до Възкресение Христово не са никак малко…. Разбойникът на кръста до Христос за секунди е получил опрощение и спасение, показвайки чиста вяра в Спасителя.

Е, разбойниците у нас са много повече от един, но шанс има за всеки…