Ще се коалирам с всеки, който се припознае с моята предизборна програма. Това обяви лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров по време на изявление пред журналисти, в което представи програмните намерения на партията за предстоящите парламентарни избори.

"Основните три глави в тази програма са за смяна на енергийната система, привличане на истински инвеститори, трябва да се прекратят всички концесии, които изнасят българското подземно богатство. В момента България не е суверенна държава. Първата работа на новото служебно правителство беше служебният премиер да се срещне с посланика на САЩ“, каза Сидеров.

Той предложи да се смени Законът за рефендумите, така че народът наистина да бъде питан. „След което да попитаме следните въпроси - дали България трябва да бъде член на НАТО, трябва ли да има у нас чужди бази, трябва ли да се преразгледат договорките с ЕС, които са в ущърб на България“, обясни Сидеров. Той подчерта, че България и Черно море трябва да бъдат обявени за зони на мира.

„Трябва да се разтури целият състав на спецслужбите и МВР. Трябва да се разгледа статутът на всички чужди НПО-та. Трябва да има преработка на НК и НПК, така че българинът да се чувства спокоен в своя доми да може да се защити. Ако се случи нещо, да знае, че ще бъде наказан престъпникът, а няма да бъде оправдан“, добави той.

„Ще се коалирам с всеки, който припознае тези точки. Не ме интересува как се казва, нито дали досега е правил грешки. Важното е да кажеш "съжалявам". И най-големият грешник може да бъде простен, ако каже „покайвам се, сбърках“, подчерта Сидеров.

„Депутатското място е последното място, на което държа", добави лидерът на "Атака".