Всички питат какво се случва с преговорите ни с ГЕРБ за нов кабинет. Важното и основното, което се споразумяхме за този момента е едно - кабинет ще има. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров, който е и час от Обединените патриоти, с които партията на Бойко Борисов води преговори за съставянето на коалиционен кабинет.

"Надмогнахме много неща в преговорите с ГЕРБ. Имам опит в това да подкрепям кабинет на Борисов. И патриотите го имат този опит. Това ни направи по-мъдри. Да, и двете страни са допускали грешки в управлението си, но всички си извадихме поуките", поясни той.

Сидеров каза, че "по мъжки" са се решили нещата между него, Валери Симеонов и Бойко Борисов, защото "вечното сърдене" не е опция.

"ГЕРБ преговарят с нас, не знам дали водят разговори и с "Воля" - те си решават. Естествено, че първата политическа сила ще си решава основните неща, но и партньорите ще умуват заедно с тях - това ще е нещо като политически съвет", поясни още той и допълни: "Борисов е доста напреднал в развитието си като политик и държавник и установява, че партньорството означава политическа лоялност и уважение".

"Друго, за което се разбрахме с ГЕРБ е, че ще има министри от Патриотите, но не сме се разбирали в кои точно ведомства ще са те. Аз обаче няма да съм министър, защото нямам такива претенции", отсече Сидеров, който не уточни дали и трите партии в Обединените патриоти ще имат свои министри.

"Другото сигурно, по което нямаме спор и разминаване е, че Борисов ще е премиер", поясни лидерът на Атака.

"Вече имаме работни групи и нищим всичко. С лидера на ГЕРБ се познаваме отдавна, имаме добро отношение в момента - загърбили сме всичко, което беше между нас, но все пак лично не съм говорил с него. Преговорите се водят с присъствието на всички", уточни още Сидеров.

"С присъствието ни във властта ще се опитаме да не надвишаваме правомощията ни, дадени от българските избиратели. Сигурен съм, че с ГЕРБ ще намираме разбирателство, иначе нанасяме сериозни щети на собствената си държава", обеща бъдещият коалиционен партньор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!