Преди няколко месеца НФСБ заговориха, че трябва да се промени ръководството. Това не е нещо ново и сериозно. Това няма правна стойност. Това заяви Волен Сидеров в предаването "Още от деня", коментирайки декларацията на НФСБ.

"Аз говоря от месеци, че трябва да се явим заедно на избори. Тези избори ще бъдат по-важни от вътрешнопарламентарните. Те са ключа към оцеляването на правителството. Нашата коалиция не е толкова важна. Дали ще си разменяме реплики със Симеонов не е важно. Важно е да вземем повече евродепутати от БСП и ДПС", каза той. 

"Погледът е много къс, а искам искам да го вдигнем от нашата махленска атмосфера и да го насочим към Европа. Там става революция, в която трябва да участваме. Имаме американски президент, който каза край на глобализма, идва времето на патриотизма", заяви Сидеров. 

"Не правя коалиция с Бареков. Бареков, който влезе заедно с Ангел Джамбазки, предложи листа към консервативния алианс. Той е предложил това и на Каракачанов и на Симеонов. Защо те не са дошли на консервативния форум не мога да кажа. Атака просто е поканена като партия да членува", каза Сидеров.

"Симеонов започна да открива и закрива автокефални църкви, сякаш са дискотеки на Слънчев бряг. Това е недопустимо" добави Сидеров.

"Не знам защо трябва да се оправям с някого. Аз не правя стъпки да се отделям от коалицията. Правителството се изказва по всички въпроси, защо да не се изкаже и по въпроса за телевизия "Алфа". Тя не е спирала. Надписите са вид телевизионно излъчване, включително надпис, който стои дълго време.

"Вицепремиерът Симеонов действа като Сорос - Сорос въвежда джендъризма и опита за въвеждане на Истанбулска конвенция. От ГЕРБ също имаше кръгове, които бяха готови да я приемат, защото "Европа иска". Симеонов също беше готов да я подкрепи по едно време. Това да всяваш разкол в църквата също е типична соросова работа. Тези структури се занимават с това - да разбиват християнството. Симеонов да се поправи и да каже, че няма да прави разколи в църквата. Премиерът също трябва да му направи забележка", каза Сидеров.

"Моята идея не е да се караме със Симеонов, а да се представим добре на предстоящите избори. Аз досега повтарях как трябва да сме заедно, имах и проект за това. Изложил съм го пред коалиционните ни партньори", заяви лидерът на "Атака". 

"Мога да предложа кандидатура за главен секретар, ако някой ме пита. Лазаров би бил много точен на това място, но мога и друг да предложа. Не може да се говори, че обществото му няма доверие. Ако двамата с Цветанов имат някаква неприазън, това е друго нещо. Предлагам главният секретар да е от квотата на "Атака", защото се нуждаем от стабилизация. За да си възвърнем доверието ни трябва човек с твърда ръка и характер. Аз обаче не клатя отношенията ни с ГЕРБ. Аз искам един добър резултат на тези избори", завърши Сидеров.