Според политика от БСП Александър Симов всеки път, когато се гласува Изборен кодекс, се стига до парламентарен хаос.

В ефира на bTV той заяви, че това е дефект на българската демокрация. „Ние сме в каскада от кризи, която винаги ще се ремонтира. Изборният кодекс не е панацея. Връщането на възможността да избереш машина или хартия, би привлякло повече хора край урните“, каза той.

„С машините решихме проблема с невалидните бюлетини, но решихме ли проблема с корпоративния и купен вот? Машината също не е панацея. Радвам се, да видя този ентусиазъм и революционен блясък в очите на Кирил Петков. Обществото просто е разделено на две равни половини и е редно и двете да бъдат чути“, каза Симов.

„Държавата трябва да спре манипулациите“, категоричен бе той.

„Всяка партия следва нормално своите вътрешнопартийни интереси“, смята той.

„Ние с трима депутата повече не променяме нищо след следващи избори. Важно е да решим как да повишим избирателната активност“, смята той.

„Значи ПП може да гласува с ГЕРБ като става въпрос за хартиени самолети или за техните геополитически прозрения, но ако друг го направи става статукво. Те са промяна, като гласуват с ГЕРБ и ДПС ли?“, запита той.

„БСП беше основен радетел за машинното гласуване много преди Кирил Петков и Асен Василев. Когато обаче видиш, че това създава проблеми, трябва да си пълен идиот, за да не оцениш, че това което си предложил не работи. Не е ли именно това мъдростта? Другото е символ на политически инат“, каза Симов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук