"Има такъв народ" ще се явят самостоятелно на предсрочните парламентарни избори, заяви заместник-председателят на партията Тошко Йорданов на пресконференция в БТА. 

Той подчерта, че когато една политическа партия не е влязла за 4000 гласа в парламента, а "бившите ѝ коалиционни партньори се замерват с доказателства как са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да участва".   

Според него, ако ИТН са влезли в Народно събрание, то сега председател на парламента нямало да е от ГЕРБ. "Нямаше да има разговори с ГЕРБ, нямаше да има вопли към ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството", категоричен бе Йорданов.

Той коментира и това дали ИТН ще се явят самостоятелно на изборите. "Имам някакво вътрешно усещане, че ще е самостоятелно", добави Йорданов.

Йорданов каза, че хартиената бюлетина няма да направи изборния процес по-честен.

„Има такъв народ“ премахна хартията в първия парламент, в който влязохме, защото хартията позволява на ГЕРБ и ДПС да си организират купен вот, това е истината. За съжаление машините бяха опорочени от „Продължаваме Промяната“, заяви Йорданов.

Според него хартиената бюлетина ще докара повече гласове на ГЕРБ и ДПС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук