Десислава Танева излезе на парламентарната трибуна по време на дебатите за актуализацията на бюджета, за да поиска повече помощ за земеделци и животновъди. В мига, в който депутатката от ГЕРБ застана пред микрофона обаче, финансовият министър Асен Василев реши да напусне залата. 

Това обаче бе забелязано от нея, а тя директно му се скара:

"Това си ваш ресор, трябва да останете, не ми подвиквайте от залата, не ви чувам", каза тя изнервено.

"Вас касаят нещата, които ще кажа. Ако излезете, няма смисъл да говоря", заяви тя, а именно тези й думи накараха вицепремиера да остане. Той спря на пътеката пред местата на БСП в залата и остана до края на последвалото изказване на Танева.

"Благодаря ви, че останахте, г-н Василев", каза тя.

„Ние сме единствената държава, която не предприе мерки към месните производители. Тези сектори са недофинансирани и уязвими“, подчерта тя.

„Щетата за бюджета ще е минимална, ако им дадем повече“, сметна тя от предложението си.

„Ако им отпуснем пари, ще подкрепим наистина тези сектори. Моля за разбиране. Ако има воля от управляващото мнозинство, дори да го направим със срок, нека се опитаме да го направим и да им помогнем“, подчерта тя.

„Поскъпването на горивата направи така, че на пресните плодове и зеленчуци, които вече се реколтират в страната, да нямат пазар в чужбина“, призна тя.

„Г-н Василев, след съобщението на комисията от 12 май за сините коридори на солидарността, не знам кое е нашето координационно звено за контакт по отношение за тях. В последния месец пътува зърно по сините коридори на солидарността, казва се, че е от Украйна, но няма ситосанитарен контрол, няма протокол за произход. Според колегите от съседна Румъния това става чрез ескорт", заяви Танева.

"Всичко това показва безконтролност", завърши депутатката от ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!