Не приемам изявлението на министър Емил Димитров като обвинение, а като хвърлени в публичното пространство хаотични разсъждения, заяви от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

По-рано днес екоминистърът предупреди за опасност от водна криза в Бургас, водни бунтове догодина, възможно безводие за земеделците.

Възмущавам се, че от трибуната на НС се отправят хаотично някакви обвинения в пространството, каза Аврамова.

Никой не беше против да се спаси Перник от водната криза, увери тя. И информира, че на 19 декември т.г. подробният устройствен план ще бъде готов, а след това внесен за одобрение в МРРБ.

Ако министър Димитров смята, че Бургас е в бедствено положение, защо не внесе предложение в МС за обявяване на бедствено положение там, попита регионалният министър.

Танева отговори на Ревизоро след тежките обвинения и хвърли бомба за здравето му

Да каже има ли вода в язовира, докога ще стигне и какви мерки да бъдат предприети, за да не изпадне градът във водна криза, продължи Аврамова. Тя упрекна Емил Димитров, че днес е всял страх у бургазлии.

В МРРБ имаме идея как да обезпечим с вода хората там, макар че това е работа на МОСВ, обяви регионалният министър. Това можело да стане чрез намалено подаване към Варна.

Предвиждаме възможността ВиК-Варна да бъде компенсирано да издържи на високата цена на добиването чрез помпи и да не влияе върху цената на водата, съобщи Петя Аврамова.

Някои се упражняват в театрални постановки, докато ние работим хората да имат вода, коментира тя.

През октомври Аврамова е внесла в МС доклад, в който предлага язовирите "Порой" и "Ахелой" да бъдат обособени като резервни източници за питейно-битово водоснабдяване.

Съгласни сме те да се превключат към захранването на Бургас, но, за да дадеш 60 млн лв., трябва да има обоснован доклад, който трябваше да направи МОСВ, но за този доклад министър Димитров удобно забравя, категорична е министърът.

Въпреки, че чакаме все още този доклад, сме подготвили възможността държавният ВиК холдинг да отпусне тези средства, но без този доклад няма как да похарчим 60 млн. лв., подчерта още веднъж Аврамова.

От парламентарната трибуна и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева разкритикува изказването на Димитров. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!