Областният управител на Хасково Минко Ангелов, срещу когото "Българска легия Антимафия" депозира сигнал в прокуратура се оказа с интересни приятели, твърдят медии.

Според медийни публикации на 09.11.2022 г. криминалисти удрят нелегален склад за алкохол в центъра на Харманли. Акцията се осъществява на метри от местното РПУ.

В медиите се твърди, че собственик на склада е мъж, който е приближен да бивш вътрешен министър. Ченгета нахлуват в подземен етаж на складово помещение на площад „Възраждане“. Там са намерени 5 400 литра спиртни напитки, разпределени в бидони, пластмасови туби, полиетиленови и стъклени бутилки с различна вместимост, съобщиха от ОД на МВР Хасково на 10.11.2022 г.

Алкохолът, който бе иззет при полицейска акция в Харманли, е бил разпределен в над 140 бидона. По тях е имало налепени етикети, което според разследващи означава, че продукцията е трябвало всеки момент да напусне склада. Иззетият алкохол в Харманли е трябвало всеки момент да бъде пласиран. Задържан за 24 часа е 55-годишният организатор на склада.

Емил Зайчев не е бил прибран нито разпитван. Публично известно е, че помещението и въпросният склад, в който е намерен алкохолът, са фактичска собственост на Емил Зайчев от Харманли, който от години е известно, че е изключително близък на бивш вътрешен министър. 

Маргарит Д. от Харманли,  „Джигита“, и полицейски началник от Хасково, са засичани в луксозната вила на близкия на друг бивш вътрешен шеф Марин Димитров „ИАРА-та“. 

Предполага се, че Недан Х. е назначен в следствие на приятелството си с Минко Ангелов и доскорошния прокурор Петър Мидов.

Установените схеми с найлонови торбички през първия мандат на ГЕРБ – 150 камиона с цигари, декларирани като найлонови торбички са се завърнали и сега, твърдят криминалисти, като този път 500 камиона на румънска фирма, които са били натоварени по документи с тухли, но при една от проверките е установено, че са натоварени с цигари.

От предходни разследвания на прокуратурата е установено, че Недан Х. е изключително близък с Маргарит Д. и Петър „Джигита“, но разработката е осветена и не се е стигнало до доказателства. Известно на запознатите в регион Хасково е, че двамата за последната година и половина са организирали износа на големи количества стоки. 

Според медийни публикации висш политик и Недан Х. са засичани и заснети по време на срещи с Емил Зайчев и Маргарит Д. по различни поводи и места - както по служебни кабинети, така и в офиса на фирмата му до Областната дирекция на МВР Хасково.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук