Не крием нищо, искаме да установим истината. Не желая да спекулирам, искам да боравя с факти. Това каза пред bTV служебният военен министър Георги Панайотов по повод обвиненията, че министерството крие факти около катастрофата на МиГ-29, при която загина майор Валентин Терзийски. 

Самата процедура по снемане на данните трае около 1,5 ч., което ми дава основание да твърдя, че до края на деня информацията ще бъде разчетена. Черната кутия все още не е в авиобаза "Граф Игнатиево", самолетът още не излетял, коментира Панайотов за откритата по-рано днес черна кутия.

Той обясни, че докато разследването не приключи, не било нормално да се дава информация, защото нямало да бъде адекватна.

Аз винаги съм настоявал пред медиите да се изчака да бъдат установени фактите. Не желая да спекулирам, а искам да боравя с факти. Искаме да установим истината, каза той. 

Не е мълчание. Нека изчакаме. Законовият срок за приключване на разследването е средата на юли. Не мълчим, казваме всичко, което знаем. След като днес разбрах, че е открита черната кутия, 30 минути по-късно бе съобщено и дадох брифинг, подчерта той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ