Днес най-голямата парламентарна партия ме покани в контактна група, ръководена от президента Росен Плевнелиев, за да съдействаме в преговори за съставяне на евро-атлантическо мнозинство и правителство в новия Парламент.

Като ясно осъзнавам колко огромен и предизвикателен дълг е подобна функция, заявявам пред обществото и участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Това написа в профила си във Фейсбук Соломон Паси.

„Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил“, написа той.

Както БЛИЦ съобщи, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че предлага на всички участници в следващия парламент да направят опит за обединение около евроатлантически ценности и социално-финансови цели.

„Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство.

Плевнелиев проговори с кого ще преговаря за кабинет без да се крие контактната група на ГЕРБ

Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност“, коментира малко по-късно Росен Плевнелиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук