Опозицията от първия ден започна битка с управляващите, не даде дори един час толеранс. Всяка седмица ни атакуват с фалшиви новини. Всичко това, особено тази година, не може да не доведе до едно такова съотношение в доверието. Това каза в предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски по повод ново социологическо проучване, според което преднината на ГЕРБ пред БСП е малка.

2019-та ще бъде преломната година – ще бъдат пречупени амбициите на опозицията за предсрочни избори, които в голяма степен са безпочвени, заяви Гърневски.

Буквално преди броени дни президентът беше обявил, че ще се среща с премиера, за да се запознае с програмата на управляващата коалиция. Когато не се срещаш с управляващи, които са спечелили избори, за да чуеш програмата им, а се срещаш с хора, които са загубили изборите, за да слушаш абстрактната им визия, това вече не е нормално, посочи депутатът от ГЕРБ.

Той заяви, че от ГЕРБ не е имало представители на днешната среща при президента за промените в Изборния кодекс, тъй като са били поканени в последния момент.

Когато говори за корупция и за нечистоплътност на изборния процес, президентът трябва да отговори на въпроса има ли социално слаби хора, които са участвали в неговата кампания. Той вече година и половина не отговаря на този въпрос. Когато говориш за Костинброд, че 400 000 бюлетини са щели да помогнат на ГЕРБ – нищо подобно, това нещо беше насочено срещу ГЕРБ, коментира Гърневски.

По думите му машинното гласуване трябва да бъде въведено, когато се изчистят всички въпроси около него. Трябва да се намери най-добрия вариант. Това рано или късно ще се случи, каза още Спас Гърневски.