На заседанието на съвета на коалиция ще бъде актуализиран бюджетът
Въпросът за оставките на министри заради спрените от Европа пари няма да бъде тема на предстоящия съвет на коалицията през следващата седмица. Това заяви премиерът Сергей Станишев, който представи книгата си „Защото сме социалисти".
Той съобщи, че най – вероятно заседанието на политическия съвет на управляващата коалиция ще ена 5 декември – петък.
Премиерът допълни, че сега е важно да се продължи работата по актуализацията на антикризисния план във връзка със световната криза. През следващата седмица Сергей Станишев ще се срещне с работодателски и синдикални организации за водене на разговори за евентуалните мерки, които допълнително трябва да се предприемат във връзка с кризата.
По време на презентацията на книгата стана ясно, че Станишев има намерение да донапише още няколко теми, за които сега не му останало време.
Според рецензента Велислава Дърева тази книжка е написана за пет дни, по-точно за пет вечери, което е нов абсолютен световен и олимпийски рекорд”. „Антон Дончев написа „Време разделно” за 40 дни, толкова е отнел на Балзак „Дядо Горио”, направи аналогия тя.
Авторката на прословутата реплика „Сергей, обади ми се” – 22-годишната „Звездичка” Ирина Йорданова от Костинброд пък показа, че вече е наясно със съдържанието на книгата, акцентирайки на темата със извънземните, където премиерът е описал, че „ако има случайно някое извънземно нашествие, то със сигурност на власт ще бъдат БСП”, разказа тя. Макар че на въпрос „Що е то социализъм?”, тя беше откровена и каза: „Тук ще объркам понятията, съжалявам”.
Цената на книгата „Защото сме социалисти” ще се определи от читателите, а постъпленията от продажбата й ще отидат за предизборната кампания на БСП. /БЛИЦ