"Възмутен съм от решението на Софийския апелативен съд, който отстрани един от синдиците в комбината "Кремиковци". Това каза премиерът Сергей Станишев, участва в отчетната конференция на БСП - Възраждане.
"Държавата продължава усилията си да помогне на комбината, а също така и на работниците, защото това е важен социален ангажимент," посочи премиерът.
Станишев посочи, че е имал разговори и срещи с потенцилни инвеститори, с което по потвърди, че такива съществуват. "Ще намерим изход. Според мен трябва да се търси отговорност от този съд, който е взел това решение", отбеляза още премиерът.  
Вчера министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че заплатите на работниците в "Кремиковци" са под въпрос. 
Димитров съобщи, че с премиера Сергей Станишев и министъра на правосъдието Миглена Тачева ще изпратят сигнал до главния прокурор Борис Велчев с искане за проверка в съдебната система по въпроса със синдиците в комбината "Кремиковци". Сега в комбината няма оторизирани хора, които да могат да вземат решение. Единият синдик е отстранен, а същевременно има действащо съдебно решение, според което решенията могат да се вземат само от двамата синдици, поясни Димитров.
Агенция БЛИЦ припомня, че на 31 октомври Софийският апелативен съд с председател Стефан Гроздев определи избора на Анна Миленкова за втори синдик на "Кремиковци" АД за незаконосъобразен. Определението на САС не подлежи на обжалване.  /БЛИЦ