България има нужда от проевропейско управление, така че БСП е забранен партньор. ДБ и ПП не са проевропейски щом се коалират с БСП. Правят компромиси когато това е абсолютно недопустимо. Това заяви пред Нова нюз Тома Биков от ГЕРБ.

Според него Кирил Петков и Бойко Рашков са конкретните нарушители на закона при ареста на Борисов и трябва да понесат санкции.

"БСП има твърда позиция и са повече за уважение от ДБ и ПП. Инфантилно е да наричаш партия токсична. Никой не знае какво значи моделът "ГЕРБ". След изборите ще трябва да избират дали да има правителство и да се откажат от образите, които мислеха, или да си остане служебното правителство, срещу което се обявяваха много остро", подчерта Биков.

По думите му има мигрантска криза, защото не са взети никакви мерки, а границата не се пази само с ограда.

"Програмата на ГЕРБ е от 140 страници, изработихме я за 2 месеца. Така една партия знае какво да прави от ден първи, а не тепърва да изучава управлението. Обхванали сме 20 сектора с подробен график.

Опонентите ни трябва да го прочетат, за да разберат къде имаме сходства. ПП показва несериозно отношение към програмата си, а това показва, че не са разбрали, че трябва да бъдат подготвени", отбеляза той. 

Той разкри, че сред приоритетите на ГЕРБ е от 3 до 6 месеца да се зададат условия за стабилизация на публичните финанси. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук