БСП има проблеми с корупцията втъре в себе си. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията, предаде агенция „Фокус“.
 „Там има хора, включително на много високи позиции, които са били арестувани, например за нелегален пренос на пари през сръбско-българската граница. Тези хора оглавяват „моралната полиция“ на „Позитано“ 20 - Кирил Добрев се казва човекът. Има други случаи, като този от 2008 г., когато г-жа Нинова беше уволнена за корупция“, отбеляза Биков. По думите му единственият начин БСП да каже, че няма проблем, е да каже, че всички останали са като тях.

Според него целта е БСП да се опитат да управляват страната. „Те се опитаха, но това свърши злополучно и за тях самите", каза Биков. Той разкритикува БСП за фалшивите новини, които възпроизвеждат. "Надявам се поне по време на председателството тази черна кампания да спре. Не вярваме, че това ще се случи, но и ние ще отговаряме по подобаващ начин на тези лъжи“, заяви Биков.

Според него от БСП компрометират не само правителството, а цялата обществена и политическа среда.