Ние ще предизвикаме проверка относно изтичането на търговска тайна от Булгаргаз. Смятаме, че има опит за злоупотреба. Настоящите управляващи искат да вкарат свои фирми, които да посредничат за доставките на газ. Съществуват големи съмнения за корупция.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той обобщи, че много бързо се случват нещата. Според него сe действа през просото. „Върнахме се в НС, където няма нито едно законодателно предложение. Интересува ги само да се пипне тук-там. В момента не обвиняваме, а само наблюдаваме“, възнегодува Биков. 

„Управляващите трябва да ни убедят, че промените, които предлагат не са само конюнктурни, а и принципни. Няма как да има разбирателство, докато Бойко Рашков е на поста си.

Оставането му на власт е опасно. Той ще бъде съден от нас за нещата, които говори. Ще продължим да следим неговата работа.

Рашков използва целия държавен ресурс срещу нас. Ние обаче ще направим всичко възможно той да си получи заслуженото.

Предстои да се върнат някои оперативно интересни лица. Г-н Рашков не е чужд на хора, свързани с лица от „Магнитски“. Той не е Робин Худ“, подчерта Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и темата с отзоваването на Пламен Георгиев като консул във Валенсия. „Явно на МВнР това е основният приоритет.

Той бе назначен на тази позиция, като човек, свързан със системата на националната сигурност, който знае много неща и е добре да остане до държавата. Щом така са решили – де го отзоват“.