Аз не виждам противоречия в изказването на Бойко Борисов и Даниела Дариткова. Сътрудник означава човек, който има пропуск за парламента. Това е една стандартна практика в партиите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод пропуска на Цветан Цветанов за Народното събрание.
 
Той даде за пример заместник-председателите на БСП Кирил Добрев и Деница Златева, които също имат такива пропуски, за да могат да работят с партията си.
 
„В същото време премиерът е прав, тъй като едно такова техническо действие предизвиква коментари и реакции“, посочи Биков.
 
Той обясни, че Борисов е настоял за прекратяване на допуска на Цветанов, за да бъдат прекратени всякакви спекулации - „Че цялата работа с наказанието (на Цветанов) е пунта мара“, посочи водещият Виктор Николаев. „Което то не е“, уточни Биков.
 
Борисов отряза Цветанов за нова служба в парламента: Глупост, не е редно! 

Депутатът няма впечатление Цветанов да е обиден. „Той обикаля страната, среща се постоянно с хората, прави кампанията на ГЕРБ. Моето впечатление е, че е в една доста добра форма“.
 
Цветанов разбули цялата сага около завръщането му в НС! 

ГЕРБ са показали, че нямат проблем със ситуацията с апартаментите и имотите, смята Биков. Според него от целия скандал станало ясно, че ГЕРБ няма хора, които да бъдат поставени над останали и да се ползват по-особени привилегии.
 
По повод имота на председателя на КПКОНПИ, който в момента е в отпуск, Биков коментира, че това няма да попречи на работата на органа: „Освен председател, има и членове на тази комисия и администрация, която работи“.