Крайно учуден съм от поведението на БСП. Кирил Ананиев предложи няколко варианта за реформа и отвори дебат колко и как да бъде променян закона. Това беше един разговор, който трябваше да бъде проведен от много време насам. В такъв момент, опозицията иска вот на недоверие. Аз не чувам и от „Визия за България” какъв е този модел, който искат, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3, депутатът от ГЕРБ, Тома Биков.

Кирил Ананиев предлага модел, който трябва да се приеме, да функционира известно време и след това БСП да каже, че тази реформа не работи. За първия вот 2 месеца писаха мотиви, вкараха го и се изпокараха с ДПС, при втория нямаше дебат, а сега при този е заради обсъждане. Те не само не са алтернатива, а и неадекватна опозиция ,каза още той.

Този, който кара влака е този, който носи отговорност. Корнелия Нинова или има погрешна представа за политическия анализ, или непрестанно приема желаното за възможно. Пример е и ситуацията с кворума. Наши колеги бяха в чужбина за един единствен ден, на следващия кворум имаше. Не виждам големия проблем, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Не съм съгласен, че г-н Карадъйъ казва как ситуацията е безнадеждна. Такава ситуация означава да има нещо непоправимо, а в случая има проблеми и дори самите ние не сме доволни от себе си. В ДПС имат усет към идеологията и техният почетен председател имаше реч, в която анализира и международната ситуация. Какъв е модела, питам аз. Те говореха преди 1 година, че трябва да има правителство на малцинството на ГЕРБ, а те ще го подкрепят. Не мисля, че това е по-стабилна ситуация от това, че коалиционният ни партньор има министри и взима решения заедно с нас. Ние не сме отказали обсъждане с нито една политическа сила, каза Тома Биков.

„Ние сме наясно, че с пенсиите има проблем и се опитваме да съчетаем желаното в възможното, защото ако се разминат ще стане лошо за всички. Тепърва започват разговори за бюджета като цяло, не само на пенсиите, но те ще се водят в следващите 2 месеца и всички ще могат да изкажат мнението си.  Решението  обаче ще остане за нас, защото ще трябва да казваме от къде ги взимаме тези пари”, каза още той.