Аз обичам Америка, защото много от любимите ми хора са там. Има много интересни българи там и е любопитно за кого ще гласуват. Всички са обхванати от тревога, несигурност и страх.

Това заяви журналистът и депутат от БСП Тома Томов.

Те живеят във време, в което 700 души на ден умират от COVID-19. През декември се очаква да умират по 2900, допълни той.

„Тръмп е един нарцис. Виждаш двама стари мъже. Единият прилича на стар и прашен реквизит, а другият е един противен нарцис. Докъде американската политическа класа се докара?“, чуди се Томов.

„Те имат колосални расови проблеми, имат война на авторитети, това е една страна, която се опитва да пренапише историята си. Виждат се нерешими противоречия. Ако двамата умрат, какво толкова? Те нямат никакво значение в историята“, отсече журналистът.

„Като че ли американската цивилизация е в един дигитален затвор. Хората се превръщат в едни самотници“, обобщи Тома Томов.

„Тръмп управлява като средновековен цар. С него са само дъщеря му и зет му. Всички са против него. Хайката го е подгонила и ще го изяден.

Тепърва има много неща да се случат. Първото е да не се признаят изборите. Второ 400 милиона въоръжени хора излизат на улицата и ще настане ад“, прогнозира Томов.

По думите му шансовете на Доналд Тръмп са много малки.