Категорично в Закона за концесиите, на който беше наложено вето, няма предпоставки за корупционни практики. Това каза пред БНТ бившият вицепремиер и вносител на закона Томислав Дончев.
„Стоя зад Закона за концесиите, върху който бе наложено вето, той отваря нови възможности. Беше много по-добър от стария, в по-голямата си част съдържанието му е базирано на европейските директиви, които трябваше да се експонират до края на миналата година”, добави той.
 
„Проблемът не е в закона, а в неспазването му, той предлага много по-добър контрол, отваря и много възможности”, коментира Дончев.
 
„Не твърдя, че всяка концесия е хубава, нямаме голяма концесия за строителство, например”, добави той.
 
„До момента предизборната кампания прилича на "надвикване на сватба, където всеки обещава повече". По думите му що се отнася до борбата с корупцията, трябва да има централизиран антикорупционен орган и то близо до Комисията за отнемане на противозаконното имущество.
 
По повод предизборните обещания на ГЕРБ за 1500 лева средна заплата, 300 лева минимална пенсия, двойно увеличение на учителските заплати, какво е попречило това да стане реалност по време на управлението на партията, Томислав Дончев заяви, че е трудно нещо, което е планирано да се свърши в рамките на един четиригодишен мандат, да се свърши в две години.
 
„После не може да отнемете на когото и да било правото да става по-добър, да надгражда целите си, приоритетите си и т.н. Това не означава вид безгръбначие, при което някой се обръща накъдето духа вятърът. Това означава да се ползват и от сигналите, които идват от обществото, и от собствения си опит и да си поставяме по-високи цели”, посочи Дончев.
 
Бившият вицепремиер обясни, че икономическата логика на ГЕРБ е, че доходите не се формират от бюджета, а от икономиката. „Акцентът, който поставяме, е как икономиката да расте повече. Пакетът мерки, които предлагаме, е свързан с политики, които насърчават икономическия растеж”. Той очерта, че по отношение работата на администрацията се планира радикална реформа.