Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви в социалната мрежа Twitter, че всички в Комисията по правни въпроси в Народното събрание, с изключение на съпартийците му от ИТН, са гласували против въвеждането на мажоритарна избирателна система.

Ето и публикацията му, поместена без редакторска намеса:

Всички!!!! Гласуваха в правна СРЕЩУ мажоритарни избори без “Има такъв народ”, които сме “ЗА”!!! Вие дето умняхте по темата - къде сте?

По-рано на заседанието на Комисията по правни въпроси в Народното събрание законопроектът на „Има такъв народ” за промени в Изборния кодекс, който беше разгледан във вторник на второ четене в парламентарната правна комисия, не беше успешен.

В самия край на заседанието започнаха да падат предложения, за които партията на Слави Трифонов настояваше – отлагането на смяната на пропорционалната система с мажоритарна и на въвеждането на изборен район в чужбина след преброяването, както и гласуването по пощата.

Когато се стигна до предложението им пропорционалната система да бъде заменена с мажоритарна на следващите редовни парламентарни избори, то изобщо не беше прието. Конкретни причини не бяха изложени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!