Зам.-председателят на Народното събрание Мукаддес Налбант заподозря, че Тошко Йорданов посръбва алкохол в пленарната зала на Народното събрание. „Г-н Йорданов, надявам се, че това, което пиете, е вода”, коментира тя, след като видя народният представител да надига пластмасова бутилка с тъмна течност. 

Залата избухна в смях след забележката.

„Това е чай, ако ви замирише на алкохол, ще го изпия на екс”, оправда се Йорданов, като дори поднесе шишето на водещата на парламентарното заседание, за да го помирише. Тя отговори, че внасянето в залата на вода също е забранено.



„Вие сте изключение – и с облеклото, и с бутилката”, отговори Налбант на депутата от ИТН, който пак беше в Народното събрание с фланелка под сакото.



През 2019 година руският президент Владимир Путин си донесе собствена чаша на вечерята след първия ден от срещата на Г-20.

На вечерята на държавните глави, с която завърши първия ден от форума на Г-20, руският президент беше увековечен как пие от собствена бяла термочаша, докато останалите лидери имаха традиционни стъклени чаши на столчета.

Чашата на Путин веднага обиколи социалните мрежи, като някои потребители повече или по-малко сериозно си задаваха въпроса дали руският президент не се бои да не бъде отровен. 

По-късно стана известно, че чашата съдържа отвара от специални сибирски билки.