Режисьорът и политически PR Нидал Алгафари написа коментар по повод скандала, гръмнал с "личния подарък" между съветника на президента Пламен Узунов и бившия шеф на митниците Петко Петков. Алгафари саркастично дава пример със себе си и как той благодари на излекувал го лекар. Ето какво пише експертът в личния си фейсбук профил.

"
Приятели,
най-сетне получихме убедителен отговор за хартиения плик с дарчето. За какво бе всичкото това мълчание, шикалкавене, притеснение и неудобство? Цялата работа била за една бутилка ром и кутия с пури. И аз така благодаря на излекувал ме лекар, помогнал ми с връзка или дал ми добър съвет.

Седя си кротко в продължение на много време, нетърпеливо очакващ и най-вече винаги си оставям мобилния телефон на разстояние, вместо да си пиша в социална мрежа, да чета новини, да разглеждам снимки. Винаги, когато дойде даруваният от мен, той не сяда да си полафим.

Никога не отказва, макар и от куртоазия, да вземе благодарността ми. Никога, ама никога не поглежда даруваният какво има в плика. Грабва го и се изнизва. Освен това, приятели, за толкова голямо сторено добро със сигурност щях да купя нещо малко по-квалитетно от бутилка ром.

Дългото мълчание и шикалкавене обаче можеше да породи куп съмнения, като пример само ще напиша... че може да съм купил едно и да съм го оставил в къщи, и да съм ползвал непрозрачното хартиено пликче, за да отнеса друг вид благодарност за сторено добро.

Докъде ни докараха? Да си мислим всякакви небивалици? Съсипаха я таз държава. Една благодарност толкова шум да вдига.