Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна днес в Пловдив с представители на структурите на ГЕРБ в Пловдив-град и Пловдив-област. На събитието присъстваха още членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, народни представители, кметът на Пловдив Иван Тотев, кметове на общини, районни кметове и общински съветници.

„За нас е изключително важно, че днес държавата е стабилна, очертава се висок икономически растеж от около 4 процента, което дава възможност при разчетите за републиканския бюджет за 2019-а година да се предвидят средства за 10-процентово увеличение на възнагражденията в администрацията и 20 на сто увеличение в сферата на образованието. Това ще позволи да бъдат задържани квалифицираните експерти“, обясни Цветанов. Той благодари на народните представители от ГЕРБ от Пловдив-град и Пловдив-област за ангажираността им, която показват всекидневно в парламентарната си дейност.

„През следващата 2019-а година предстоят избори за Европейския парламент и местни избори, затова е необходимо да си направим равносметка и да определим ясно приоритетите си“, каза още Цветанов. Той припомни, че след местните избори през 2015-а година ГЕРБ има 130 кметове, които представляват 5,5 милиона български граждани.

„Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през следващата година и с подкрепата на държавното управление съм убеден, че ще представи достойно страната ни. Градът е уникален и непрекъснато се развива, стана жив град и няма човек, който да е бил в Пловдив и да не е подчертал положителната промяна“, каза още Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРГ съобщи, че с решение на Изпълнителната комисия се утвърждава ново ръководство на структурата в Пловдив-област. Областен координатор ще бъде кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, а административен секретар кметът на Раковски Павел Гуджеров. Цветанов даде висока оценка и благодари на досегашния координатор на организацията Розалин Петков, който напуска ръководната длъжност заради многото му ангажименти като заместник-кмет.

„Ако ГЕРБ ми даде лост и опорна точка, ще обърна Пловдив област“, заяви от своя страна новият ръководител на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев и благодари за гласуваното доверие.

„Структурите на Пловдив-град и Пловдив-област ще продължим да работим в синхрон за развитието на нашите населени места и за постигането на още по-добри резултати“, категоричен беше кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Иван Тотев.